Två gripna efter tillslag mot brottsnätverk i norra Stockholm

Två män greps den 24 januari i samband med ett tillslag mot en bostad i Sollentuna. De gripna tros ha kopplingar till de internationella stöldnätverk som misstänks ligga bakom flera av de bostadsinbrott och organiserade butiksstölder som sker i länet.

Torsdag den 24 januari gjorde gränspolisens rörliga kontrollsektion i region Stockholm, tillsammans med utredningssektionen ett tillslag mot en bostad i Sollentuna, norr om Stockholm. Två personer greps i bostaden varav en misstänks för bland annat vapenbrott, den andra för häleri.

– Tack vare underrättelser kunde vi göra en insats mot en bostad där det vistades flera personer som kopplats eller setts i samband med stölder i Stockholms län. De två gripna misstänks ha kopplingar till internationella brottsnätverk och i bostaden hittades både stöldgods, ett skjutvapen samt tecken på att ett stort antal människor bor tillfälligt på adressen, säger Mattias Eklöf vid gränspolisen i Stockholms rörliga gränskontrollsgrupp.

En av de två männen som greps misstänks för häleri medan den andra misstänks för vapenbrott, häleri men också förberedelse till grov stöld. Ytterligare två personer som anträffades i bostaden var efterlysta i utlänningsärende, som avvikna. Det finns beslut att de ska verkställas till sina hemländer.

Vid tillslaget jobbade flera enheteter inom polisen i region Stockholm tillsammans. Förutom gränspolisen deltog poliser från lokalpolisområde Sollentuna och en hundpatrull från operativa enheten hos polisen i region Stockholm. Även Sollentuna kommun fanns med tillsammans med Brandkåren Attunda.

– Vi kommer också att skriva en anmälan om olovlig hotellverksamhet. Man får inte hyra ut sängplats i ett enskilt radhus hursomhelst. Det krävs tillstånd för det, säger Mattias Eklöf.

Till toppen