Fem unga personer dömda för människorov

En ung tonåring i Bredäng tvingades med av äldre ungdomar och blev misshandlad samt rånad. Nu har fem ungdomar dömts för människorov, grov misshandel, rån och övergrepp i rättssak.

Den 3 april i år tvingades en ung tonårig pojke att följa med från Bredäng till Sätra i Södra Stockholm, där ytterligare gärningspersoner anslöt. Därefter tvingades pojken att följa med upp till ett vindsförråd där han misshandlats svårt av personerna. Under händelseförloppet blev målsäganden rånad på tillhörigheter och hotades att inte anmäla händelsen till polisen. Därefter tog sig pojken till Sätras tunnelbana där ordningsvakter och personal från Lugna gatan kontaktades och polis tillkallades.

Onsdagen den 17 juli meddelade Södertörns tingsrätt att fem ungdomar, samtliga omyndiga, döms för människorov, grov misshandel, rån och övergrepp i rättssak. Två av ungdomarna döms till sluten ungdomsvård i åtta månader, tre av dem till sex månader. Ungdomarna och deras vårdnadshavare döms även till att betala ett skadestånd till målsäganden.