Högsta straff för mordet i Segeltorp

Idag torsdag den 4 juli kom domen i Södertörns tingsrätt gällande ett mord i oktober 2018, då en man sköts till döds utanför en restaurang i Segeltorp. En man döms till 18 års fängelse för mord, mordförsök och grovt vapenbrott.

En ung man blev skjuten i ryggen när han i sällskap av en kvinna lämnade en restaurang i Segeltorp i oktober förra året. Han avled av sina skador. Redan fem dagar senare gick polisen ut med att det fanns en misstanke om att en annan person, kopplad till gängkriminalitet, var det tilltänkta offret.

- Det har varit mycket angeläget att komma i mål med det här ärendet. Det är en helt oskyldig människa som har råkat ut för det besinningslösa och hänsynslösa våldet, säger utredningsledare Bengt Carlsson som tillsammans med biträdande utredningsledare Linda Holmkvist Borgsved har lett utredningen av brottet.

”En stor framgång i sig att få en fällande dom”

Mannen som varit misstänkt för mordet, greps i december 2018 och har suttit häktad sedan dess. Han har stått åtalad för mord, försök till mord och grovt vapenbrott. Åtalet bygger på teknisk bevisning och en indiciekedja.

Förutom domen för mord och grovt vapenbrott, dömer tingsrätten även mannen för mordförsök på en kvinna som var i sällskap med den skjutne mannen, eftersom han enligt tingsrätten visat likgiltighet inför att även kvinnan kunde ha träffas av skotten.

-  Vi utgår ifrån att domen kommer att överklagas. När det gäller gängskjutningar sker det i nio fall av tio. Men det är en stor framgång i sig att få en fällande dom i tingsrätten även om vi inte vet det slutliga utfallet, säger Bengt Carlsson.