Polisen arbetar intensivt med söndagens skjutningar i norra Stockholm

Två män sköts ihjäl och fler skadades då flera grova våldsbrott inträffade på söndagskvällen på flera platser i norra Stockholm. Polisen har satt in extra resurser och arbetar intensivt för att bryta våldskurvan och lagföra gärningspersoner.

Under söndagskvällen inträffade tre skjutningar på några timmar i nordvästra Stockholm och polisen ser mycket allvarligt på situationen. Strax efter klockan 18 blev två män skjutna i Sollentuna. En av dem avled av sina skador och den andre skadades allvarligt. Händelsen utreds i nuläget som mord samt mordförsök.

Strax efter klockan 19.30 skadades en man allvarligt efter att ha blivit skjuten i benet i Kallhäll. Händelsen utreds som grov misshandel. Senare på kvällen, vid 22.45 blev en man i Blackeberg skjuten och mannen avled av sina skottskador. Denna händelse utreds som mord.

En person är anhållen, i nuläget skäligen misstänkt för mordet i Blackeberg. På grund av den pågående förundersökningen, kan i nuläget inget ytterligare sägas om denna person.

Ingen är på måndagseftermiddagen frihetsberövad i de övriga två ärendena.

Skjutningarna utreds som separata händelser

I nuläget utreder polisen skjutningarna som separata händelser som skett nära i tid och rum.

Polisen har arbetat intensivt under natten och flera utredningsåtgärder har vidtagits och fler kommer att genomföras. Tekniska undersökningar har gjorts och polisen har jobbat med informationsinhämtning på flera sätt, bland annat genom förhör och dörrknackning.

Polisen hanterar dessa våldsbrott som särskilda händelser, med extra resurs, för att på bästa sätt kunna skapa förutsättningar för att bryta den pågående våldskurvan och för att lagföra de gärningspersoner som kan kopplas till brotten.

Under måndagen har polisen extra personal i de berörda områdena i trygghetsskapande syfte.

Tipsa polisen

Den som har information om någon av händelserna som man inte ännu lämnat till polisen uppmanas ringa 11414 eller kontakta oss via Kontaktformulär region Stockholm.