Polisens arbete mot krogrelaterad brottslighet i Stockholm city

Polisen i Stockholm citys utmaningar präglas av den storstadsproblematik som hör till en huvudstad. Bland annat finns ett stort antal krogar i citymiljön som på helger och kvällar attraherar många människor, även kriminella.

Tillsammans med andra aktörer i Stockholm arbetar polisen med det stora antalet krogar som finns i Stockholm city. Utmaningarna handlar dels om narkotika på krogarna, men också att bekämpa den organiserade brottsligheten i Stockholms krogmiljö.

- Vi ser att många individer från de kriminella nätverken besöker Stockholm city i olika syften. Vårt mål är att försöka bryta konfliktspiralen i regionen genom att arbeta riktat mot dessa nätverkspersoner och störa deras förehavanden, säger Pia Sjunnegård Dahlbom, biträdande regionpolischef.

Samarbete med andra aktörer

Arbetet med krogrelaterade brottslighet gör Stockholmspolisen under namnet Krog 2022. Det gör polisen tillsammans med andra aktörer såsom Stockholms stad, flera aktörer i krogbranschen och STAD (Stockholm förebygger alkohol- och drogproblem), ett samarbete mellan Stockholms läns landsting och Karolinska Institutet.

Fokusområde Krog 2022 handlar om att utveckla arbetet mot grovt kriminella individer i city, arbetet på krogar där narkotikabrott och olika typer av vålds- och stöldbrott begås samt överservering av alkohol, det vill säga servering av alkohol till kraftigt berusade personer.