Sök på polisen.se

Trygghetsskapande arbete i Botkyrka efter mordförsök

Utredningsarbetet efter att en man utsattes för ett mordförsök i Tullinge under onsdagen den 10 juli fortsätter. Polis är på plats i området för att samla information och för att öka tryggheten.

Strax efter klockan 19 onsdag den 10 juli kom larm till polisen om att en person i Tullinge skjutitis med ett eller flera skott. Den skjutne flögs med i ambulanshelikopter till sjukhus.

En förundersökning om försök till mord har inletts och utredningsarbetet pågår. Ett antal vittnesförhör har hållits under onsdagsnatten och torsdagen. Ingen är i nuläget frihetsberövad i ärendet.

En teknisk undersökning har genomförts och är avslutad.

Målsägande vårdas fortsatt på sjukhus och skadorna är allvarliga men inte livshotande.

Polis kommer att finnas ute i Tullinge under torsdagen. Syftet är att öka tryggheten genom närvaro men också att finnas på plats om det finns personer som har uppgifter att lämna som ännu inte har gjort det.

Tipsa polisen

Polisen är fortsatt intresserad av iakttagelser före, under och efter skjutningen. Den som har uppgifter att lämna kan ta kontakt med polis på plats, ringa polisen på 114 14 alternativt skriva till polisens kontaktformulär.