Vittnesuppgifter hjälpte polisen att gripa inbrottstjuvar i Årsta

Tack vare att boende i Fårdala i Tyresö hade observerat registreringsnumret på en bil som lämnade området efter ett inbrottsförsök, kunde tre män sedan gripas misstänkta för försök till stöld och försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Vid lunchtid den 9 juli ringde ett vaktbolag till polisen och berättade om att de fått ett bostadslarm i Fårdala i Tyresö kommun. Samtidigt fick polisen samtal från boende i Fårdala som hade avbrutit när två män försökte ta sig in i ett garage. När männen sprang från platsen följde de boende efter. Strax därefter såg en boende en bil lämna platsen och larmade då polis och lämnade registreringsnumret.

Personalen vid polisens ledningscentral larmade ut registeringsnumret samtidigt som polisen skickades till Fårdala för att förhöra de boende som sett gärningspersonerna och personbilen.

Vid Globenområdet fick en polispatrull syn på den aktuella personbilen och den stoppades sedan i Årsta. De tre män som fanns i bilen greps misstänkta för att ha försökt stjäla en personbil. De är inte längre frihetsberövade men misstankarna mot dem kvarstår.