Efter onsdagens sprängdåd – rikspolischefen på besök i Örebro

Rikspolischef Anders Thornberg var under onsdagen på verksamhetsbesök i Dalarna i region Bergslagen. Med anledning av onsdagsmorgonens sprängdåd träffade han också medarbetare i Örebro.

Rikspolischefen träffade bland annat lokalpolisområdeschefen Annika Laestadius och staben som hanterar den särskilda händelsen för att få en orientering om ärendet och utredningsläget.

− Jag har varit på besök för att informera mig om läget, träffa personalen som arbetar med händelsen och säkerställa att regionen har de resurser som krävs. Flera sprängningar har inträffat i landet under den senaste tiden, vilket är allvarligt. Vi arbetar intensivt mot de kriminella nätverk som ligger bakom de här brotten, säger rikspolischefen Anders Thornberg.

− Vi har under dagen arbetat med underrättelseinhämtning och den tekniska utredningen och är nu inne i ett intensivt utredningarbete som kommer fortsätta under kvällen och natten. Vi har även lagt mycket resurser på att trygga lokalsamhället och förebygga och förhindra ytterligare brottslighet av den här karaktären, säger lokalpolisområdeschef Annika Laestadius.

Läs mer om händelsen här Detonation i Örebro

Fler nyheter från polisen https://polisen.se/aktuellt/polisens-nyheter/