Sök på polisen.se

Träffa polisen på Järvaveckan

Den 14-16 juni medverkar polisen i region Stockholm på Järvaveckan. Kom och träffa polisanställda och ställ frågor om hur det är att arbeta i polisen.

Polisen behöver fler medarbetare. Till år 2024 ska polisen växa med omkring 10 000 polisanställda. Under Järvaveckan är polisen i region Stockholm på plats för att informera om polisen som arbetsgivare, men också för att ha dialog med de som bor och verkar i Järva-området.

– Rinkeby, Tensta och Husby är särskilt utsatta områden i region Stockholm. Det innebär att vi sedan ett par år också har extra många polisanställda här jämfört med i många andra områden och utvecklingen går åt rätt håll. För oss är det viktigt att finnas med under Järvaveckan för att berätta om det jobb vi gör, skapa dialog med de som bor och verkar i området och inte minst för att berätta om polisen som arbetsgivare. Nästa år öppnar också nya Rinkeby polishus vilket innebär en tydligare närvaro men också nya arbetstillfällen, säger Ulf Johansson, regionpolischef.

Polisen i region Stockholm kommer att anordna tre seminarier under Järvaveckan samt ha ett tält på området den 14-16 juni. I tältet kommer bland annat utställningen ’Vi och Dom’ som handlar om hatbrott att finnas. Det finns också möjlighet att träffa en rad polisanställda som jobbar inom olika yrken inom polisen och att ställa frågor samt få information.

Seminarierna handlar om rekrytering och polisens inriktning mot år 2024, polisens arbete mot det dödliga våldet och arbetet med en nollvision för dödligt våld i nära relation samt om hatbrott och vad det är.

– Efter varje seminarium finns vi i vårt tält för att prata vidare om det aktuella ämnet. Dialog och samtal med boende och näringsidkare i våra områden är viktiga delar i polisens arbete och för att utveckla det ytterligare. Jag hoppas många ska ta tillfället i akt och både komma och lyssna på våra seminarier och prata med oss i vårt tält, säger Ulf Johansson.

SEMINARIER
Polisen i region Stockholm kommer att anordna tre seminarier under Järvaveckan. Seminarierna följs av eftersnack i polisens tält.

Seminarie 1: Är du en del av framtidens polis?
Fredag den 14 juni kl 16-17 i seminarietält 5

Polisen står inför ett omfattande tillväxtarbete, med ambitionen att bli 10 000 fler medarbetare fram till år 2024. Välkommen till ett seminarium om hur polisen ska rekrytera de 22 000 nya medarbetare – med både polisiär och civil kompetens – som kommer att krävas för att klara målet.

Deltagare:
Anders Thornberg, rikspolischef
Ulf Johansson, regionpolischef Stockholm
Clarisse Seidou, områdespolis Rinkeby
Sara Rågwall, samordnare Polisen2024
Lova Drevstam och Anna Malmström Lott, Polisens Kontaktcentrum
Moderator: Tomas Rosenberg, arbetar med chef och medarbetarskap hos Polisen nationellt

Seminarie 2: Polisens arbete mot det dödliga våldet
Lördag den 15 juni kl 16-17 i seminarietält 5

Polisen i region Stockholm arbetar intensivt mot det skjutvapenvåld som drabbar i huvudsak unga män. Ett arbete pågår också mot det våld som i huvudsak drabbar kvinnor och regionen startar inom kort arbetet med en nollvision vad gäller dödligt våld i nära relation. Arbetet mot våldet måste ske i hela samhället.

Deltagare
Patrick Ungsäter, polisområdeschef i Stockholm nord
Frida Nordlöf, inspektör lokalpolisområde Rinkeby
Caroline Boström, förundersökningsledare brott i nära relation, lokalpolisområde Rinkeby
Fredrik Jurdell, stadsdelsdirektör Spånga-Tensta
Moderator: Gunnar Appelgren, kommissarie Polisen region Stockholm


Seminarie 3: Vad är ett hatbrott – och varför anmäls inte fler hatbrott?
Söndag den 16 juni kl 14.30-15.30 i seminarietält 5

Vad är ett hatbrott? Vad innebär det att drabbas av hatbrott och hur vanligt är det? Och inte minst: Anmäls det idag eller finns det ett stort mörkertal?

Deltagare
Jonas Jonzon, demokrati- och hatbrottsgruppen polisen region Stockholm
Deidre Palacios, vice förbundsordförande RFSL
Isak Reichel, generalsekreterare Judiska församlingen Stockholm
Representant från Somaliska Riksförbundet
Martin Marmgren, områdespolis i lokalpolisområde Rinkeby
Moderator: Michaela Engvall, Polismuseet