Polisen söker vittnen till våldtäktsförsök i Vinsta i västra Stockholm

Måndag den 13 maj klockan 11.53 kom det in ett larm om att en kvinna hade utsatts för ett försök till våldtäkt i Vinsta. Polisen söker nu vittnen som kan ha gjort iakttagelser i samband med detta.

Våldtäktsförsöket ska ha skett i Vinsta i västra Stockholm, vid en gång- och cykelväg nära Viltorpsbacken. Kvinnan som utsattes är i femtioårsåldern och var ute och rastade en mindre hund. I samband med det ska två gärningsmän ha överfallit henne.

Brottsplatsen är lokaliserad och en teknisk undersökning har genomförts. Den utsatta kvinnan som fick uppsöka sjukhus för kontroll är fysiskt oskadad och har fått lämna sjukhuset. Polisutredningen fortsätter och det handlar bland annat om att titta över möjligt kameramaterial från närområdet.

Polisen söker vittnen

Polisen söker nu vittnen som kan ha sett något innan, under eller efter överfallet. Den beskrivning som finns av de två gärningsmännen är att de var vuxna, mörkhyade och ska ha burit kavaj.

Polisen söker bland annat kontakt med en kille i tighta träningskläder på sportcykel som cyklade förbi och kan ha sett brottet. I närtid till brottet ska också ett äldre par ha befunnit sig i närheten av lekplatsen Grötfatet väntandes på en buss. De ska också ha pratat med målsägaren direkt efter brottet. Ingen av dessa tre är misstänkta i brottsutredningen utan kan ha viktiga uppgifter som polisen vill ta del av.