Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

Stockholmspolisen podcast: Ungdomsrån – en brottstyp som ökar i Stockholm

Nina, förundersökningsledare i norra Stockholm, Ulf Johansson, regionpolischef i Stockholm och Varg Gyllander, chef mediecenter Stockholm nere i en tunnelbanestation.

Nina, förundersökningsledare i norra Stockholm, Ulf Johansson, regionpolischef i Stockholm och Varg Gyllander, chef mediecenter Stockholm. Bild: Polismyndigheten

I podden, med Nina, förundersökningsledare i norra Stockholm och Ulf Johansson, regionpolischef i Stockholm, hör du hur polisen arbetar med ungdomsrån och hur man kan skydda sig.

Senaste tiden har siffrorna stigit för det som kallas för ungdomsrån, när ungdomar rånar andra ungdomar genom att kräva ägodelar med våld eller hot om våld. Jackor, mobiler, mopeder och trådlösa hörlurar är några av de ägodelar som ungdomarna blir av med. Det sker bland annat i tunnelbanan, där vi sänder månadens podd ifrån. 

- Det är särskilt utsatta brottsoffer, våra ungdomar, som råkar ut för det är. Och det är viktigt att vi gör allt vad vi kan för att förhindra och utreda de här brotten, säger regionpolischef Ulf Johansson.

Samtalet leds av Varg Gyllander, chef för polisens mediecenter i region Stockholm.

Musik i detta program
Titel: Hidden Truth
Artist: Rafael Krux
https://freepd.com/

Till toppen