Svårt hitta tid för ansökan om pass och nationella id-kort

Många ansöker om pass nu och därför är det svårt att hitta lediga tider. Om du inte behöver ett nytt pass under sommaren kan du vänta med att ansöka om det till hösten. Bokningsbara tider för ansökan finns bara på polisen.se.

Varje år hanterar polisen miljontals ansökningar om pass och nationella id-kort. Under april till och med augusti är det högsäsong och därför kan det vara svårt att hitta en ledig tid för att lämna in en ansökan under den perioden.

Behöver du inte ditt pass till sommaren rekommenderar polisen att du väntar med att ansöka till i höst då det normalt är lättare att hitta en ledig tid. Även under högsäsong tar det i normalfallet cirka fem arbetsdagar från att din ansökan blivit godkänd till att du kan hämta ut din resehandling hos polisen.

Boka tid på polisen.se

Alla lediga tider för att ansöka om pass och nationella id-kort finns på polisen.se. Polisen har inte tillgång till andra system eller fler bokningsbara tider än de som finns på polisen.se. Behöver du hjälp med att boka tider på polisen.se kan du alltid ringa polisen på 11414.

Många regioner har släppt extratider och släpper fortlöpande tider för att öka servicen. Håll koll på polisens hemsida kontinuerligt för att se när nya tider släpps eller när tider avbokas.

Mer om pass