Dom för mord i Husby i juli 2018

Idag onsdag den 20 mars kom domen i Solna tingsrätt gällande ett knivmord som begicks utomhus på en basketplan i Husby i norra Stockholm den 4 juli 2018. En man döms för mord och narkotikabrott till 15 års fängelse och livstids utvisning.

Ytterligare en person döms för grovt narkotikabrott och till fängelse i ett år och tre månader samt utvisning och förbud att återvända de närmaste tio åren.

– I ärendet utsattes den avlidne mannen för ett stort övervåld och vi kunde tidigt spåra en misstänkt. En stor resurs har använts i utredningsarbetet som vidgades efter hand till att också omfatta narkotikabrott. Idag kom domen som innebär att det utdöms ett långt fängelsestraff, säger Roger Johnsson, ansvarig utredningsledare vid polisen i Stockholm nord.

En person åtalades för mordet, förberedelse till mord och narkotikabrott och ytterligare en person åtalades för grovt narkotikabrott. Det är de två som nu också dömts på samtliga åtalspunkter utom förberedelse till mord.

Den mordmisstänkte och efterlyste gärningsmannen kunde efter bara någon dag gripas då han begick ett snatteri i Linköping. Under mordutredningen har det uppdagats ett grovt narkotikabrott där åtalet gäller hantering av 18 kilo hasch och där tre kilo av dessa har hittats och beslagtagits.

– I utredningen ser vi att de övervakningskameror som numer finns i Järvaområdet har varit till stor hjälp, säger Roger Johnsson.

Ansvariga för utredning

Åklagare är Alexandra Bittner vid Västerorts åklagarkammare och utredningsledare är Roger Johnsson vid grova brott i polisområde Stockholm nord.