Flera evenemang i Stockholm söndag den 10 mars

Söndagen den 10 mars är det flera större evenemang i Stockholm. Det kommer innebära att extra många människor kommer att åka kollektivt eller på andra sätt ta sig till och från Tele2 Arena. Det kommer dessutom vara viss folksamling vid Mynttorget.

På söndag kl 15.00 spelas det kvartsfinal i Svenska Cupen på Tele2 Arena. Ett stort antal besökare beräknas besöka arenan. Polisen arbetar tillsammans med arrangören och värnar om en positiv stämning för att gemensamt skapa goda förutsättningar för trygga evenemang utan våld och ordningsstörningar.

Stockholmspolisen har en särskilt uttagen polisinsats för att förebygga ordningsstörningar och ingripa mot brott. Polispersonalen kommer även kunna stötta arrangören i deras ansvar vid arenan och under arrangemanget.

Supportersamlingar kommer troligen att ske ute vid arenaområdet och på Södermalm. Allmänna kommunikationer och vägarna runt arenaområdet kommer därför under eftermiddagen användas av många som ska åka till och från evenemangen.

Erfarenheter visar också att insläppen tar tid på grund av att besökarna måste visiteras för att undvika att otillåtna föremål tas in på arenorna. Arenan öppnas för insläpp en och en halv timme före avspark och det är bra att vara ute i god tid. I området runt arenan kommer en del avspärrningar att göras.

Erfarenheter från tidigare derbyn gör att ordningsstörningar inte kan uteslutas. Det kan också förekomma otillåten pyroteknik inne på arenan vilket kan orsaka obehag samt medföra eventuella hälsorisker. Vid polisinsatsen kommer drönare att användas i brottsförebyggande syfte.

Torgmöte på Myntorget

Söndagen den 10 mars genomförs också ett tillståndsgivet torgmöte/allmän sammankomst på Mynttorget mellan kl 14.00 till kl 16.30. Enligt arrangören som är en privatperson beräknas det komma ett hundratal personer.

Polisen har tagit ut en anpassad resurs som ska se till att torgmötet kan genomföras i enlighet med tillståndet. Vidare ska Polisen se till att det råder god ordning på platsen och har en beredskap att ingripa mot brott.

Frågor och mer information

Frågor om polisens arbete i samband med matchen besvaras på telefon 010-56 405 55 (10/3, kl 08.00-22.00). Vid behov kommer även information att lämnas på polisen.se/stockholm samt på twitterkanal: @polisen08live.

Mer information om matchen och arenaområdet finns på Tele2 Arenas webbplats.

För eventuella förändringar och störningar i kollektivtrafiken se www.sl.se.

Till toppen