Fyra misstänkta för narkotikabrott i Norrtälje

Fyra personer i Norrtälje är sedan tisdag den 5 mars misstänkta för narkotikabrott. Detta efter ett rutinuppdrag med ett besök hos en ung person som misstänktes för att ha köpt och använt narkotika.

– Vi jobbar riktat mot ungdomar och narkotika i Norrtälje kommun och det arbetet leder till beslag av narkotika varje vecka. Denna gång kunde vi också hitta den som misstänkts ha sålt narkotikan, säger Mia Logård, ungdomsutredare hos lokalpolisområde Norrtälje.

Ungdomsutredarna arbetar uppsökande mot narkotika. Tisdagen den 5 mars ledde arbetet som startade hos en ung person som misstänktes ha köpt narkotika till att ytterligare tre personer kunde hittas och delges misstanke om brott.

I arbetet gjordes bland annat två husrannsakningar och förutom den unga personen som initialt greps för innehav och brukande av narkotika kunde ytterligare tre personer hittas och delges misstanke om brott.

En person misstänks ha sålt narkotikan till den unga personen och är misstänkt för innehav av och överlåtelse av narkotika. Han misstänks dessutom för drograttfylleri samt brott mot vapenlagen eftersom han hade pepparspray på sig.

Ytterligare två personer som var tillsammans med den misstänkte narkotikaförsäljaren är misstänkta för narkotikabrott – den ena för innehav av narkotika och den andra för innehav av och bruk av narkotika samt brott mot både vapenlagen och knivlagen eftersom vederbörande hade både kniv och elpistol på sig.