Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

För närvarande har vi vissa tekniska störningar på polisens telefonnummer 114 14. För ärenden som inte är akuta, vänligen återkom vid ett senare tillfälle eller använd våra e-tjänster. Vid nödsituation, pågående brott eller andra akuta ärenden, ring alltid 112.

Man döms till fängelse för grovt vapenbrott

Svea hovrätt fastställde nyligen tingsrättens fällande dom där en man dömdes till fängelse för bland annat grovt vapenbrott. Brottet bedöms som grovt då vapnet innehafts i kriminell miljö och på allmän plats.

Det var i september förra året som en man i 19-årsåldern ertappades med en skarpladdad, halvautomatiskt pistol i Spånga, efter att ett vittne larmat polisen. I samband med ingripandet ska mannen ha försökt att springa ifrån polisen.

Gärningsmannen dömdes samtidigt för ringa narkotikabrott och rattfylleri efter att ha varit narkotikapåverkad under en bilfärd. Påföljden för mannen blev 1 år och 4 månader.

- Vi är nöjda med att hovrätten i det här fallet gjorde samma bedömning som tingsrätten. Den nya vapenlagsstiftningen har hjälpt oss att få bort kriminella som bär vapen och i förlängningen reducera antalet skjutningar, säger John Lindström, utredare i lokalpolisområde Rinkeby.

Till toppen