85 intresserade av återanställning

Cirka 85 personer har hittills visat intresse för återanställning i den rekryteringssatsning polisen i region Stockholm gjort under hösten.

– Vi behöver anställa väldigt många de kommande åren, med olika kompetenser. De som jobbat hos oss tidigare kan verksamheten och har den erfarenhet och kompetens vi behöver. Det är därför extra värdefullt att vi arbetar aktivt med att återanställa så många som möjligt, säger regionpolischef Ulf Johansson. 

Under september och oktober annonserade Stockholmspolisen efter medarbetare som tidigare jobbat i polisen. Regionen tog också direkt kontakt med personer som antingen är tjänstlediga, slutat eller gått i pension efter år 2015.

Hittills har 85 personer visat intresse. Det handlar om ett 50-tal poliser, cirka 20 civila och 10 pensionärer. Nu tas nästa steg genom en närmare dialog om tänkbara placeringar, lönenivå och formella kontroller. 

– Hur många av dessa som slutligen anställs återstår att se. Det viktiga är att vi ser det här som ett kontinuerligt arbete och fortsätter hålla dörren öppen för de som vill komma tillbaka. Varje individ är värdefull, säger Ulf Johansson.  

Det är i första hand utredare, förundersökningsledare, operatörer till polisens kontaktcenter och regionledningscentral, gränskontrollanter, analytiker, IT-forensiker och poliser i yttre tjänst som söks.

– Det absolut viktigaste för oss som arbetsgivare är förstås att behålla de medarbetare vi har. Men för att nå målet att växa med 10 000 medarbetare till utgången av år 2024, måste vi även arbeta med att attrahera rätt medarbetare, såväl poliser som civila till polismyndigheten, säger Ulf Johansson.