Polis knivskars vid ingripande

En polis skadades vid ett ingripande i Älvdalen i region Bergslagen på söndag kväll. Polisen knivhöggs och fördes till sjukhus.

När patrullen kom till platsen uppträdde den misstänkte gärningsmannen aggressivt och angrep patrullen med kniv. En av poliserna skadades i axeln och fördes till sjukhus med skador, som inte beskrivs som allvarliga. I samband med ingripandet avlossade patrullen verkanseld mot mannen, som också han skadades och fördes till sjukhus.

– Våld mot polisanställda är helt oacceptabelt. Mina tankar går till vår medarbetare som har blivit skadad. Jag har varit i kontakt med regionpolischefen i Bergslagen för att försäkra mig om situationen och framföra en hälsning till vår skadade medarbetare, säger rikspolischef Anders Thornberg.

Det pågår en total översyn av polisens säkerhet i stort där yttre skalskydd, skyddet av medarbetarna och informationssäkerheten ingår.

– Att vara polis är inget riskfritt yrke, men som arbetsgivare gör vi allt vi kan för att minimera riskerna och rusta poliserna så att konsekvenserna av ett angrepp blir så små som möjligt, säger Anders Thornberg.