Polisen sår ett frö på Gymnasiemässan

Polisens monter på Gymnasiemässan i Älvsjö.

Från polisens monter på Gymnasiemässan i Älvsjö. Bild: Polisen

Polisen har inget gymnasium, men det hindrar oss inte från att delta som utställare på Gymnasiemässan i Stockholm 21-23 november. Mässan riktar sig till alla som bor i huvudstaden och som står inför sitt gymnasieval.

– Vi är här för att så ett frö, för om några år ska många söka vidare till högskolan eller ge sig ut på arbetsmarknaden. De flesta vet om polisutbildningen, men vi vill ge en bredare bild av vad det finns för yrken inom myndigheten där kvalifikationerna sträcker sig från gymnasiekompetens till högre akademisk utbildning, säger Eden Mahari, en av polisens utredare som i år arbetar i projektet Rekrytering ur ett mångfaldsperspektiv.

I polisens monter kan besökarna träffa poliser, utredare, brottssamordnare, HR och medarbetare från PKC (polisens kontaktcenter 114 14).

Är du polis?

På mässans första dag kom en strid ström av ungdomar och lärare för att ställa frågor och för att ta för sig av de populära apelsinklubborna som hade en rykande åtgång. 

"Är det roligt att jobba som polis?", var den mest förekommande frågan till den uniformerade polispersonalen. "Är du polis?", var den vanligaste frågan till övriga.

Sammanlagt 20 000 besökare förväntas komma under de tre dagar som mässan pågår.

Gymnasiemässans webbplats