Polismyndigheten förstärks med 546 nya poliser

Anders Thornberg skakar hand med polis i stadshuset.

I dagarna examineras 546 polisstudenter vid de olika polisutbildningarna runt om i landet. De kommer att påbörja sin anställning 25 november. Arkivbild. Bild: Lars Hedelin

Nästa vecka påbörjar 546 nya poliser sin anställning inom Polismyndigheten.

Under onsdagen deltog rikspolischef Anders Thornberg i samband med examensceremonin i Blå hallen i Stockholms stadshus för de 179 studenter som genomgått polisutbildningen vid Södertörns högskola.

– Jag vill önska alla nyblivna poliser ett stort grattis till en välförtjänt examen och välkommen till Polismyndigheten. Den samhällsutveckling som sker innebär fler komplexa arbetsuppgifter och utmaningar för svensk polis. För att lyckas med vår uppgift behöver vi bli fler, säger rikspolischef Anders Thornberg.

I dagarna examineras 546 polisstudenter vid de olika polisutbildningarna runt om i landet. De kommer att påbörja sin anställning 25 november.

Fler i utbildning

För att i snabbare takt få fler utbildade poliser startades två ytterligare polisutbildningar i januari i år på lärosätena i Borås och Malmö. Utöver det har antalet distansutbildningsplatser utökats från 100 till 172 platser. Polisutbildningen finns sedan tidigare vid Södertörns högskola, Umeå universitet och Linnéuniversitetet.

Totalt går just nu drygt 3 000 personer på polisutbildningen.

Är du intresserad av att bli polis? Läs mer om yrket och antagningskraven här: Bli polis