En trygghetsinsats har inletts i Märsta i norra Stockholms län

Natten mellan den 6 till 7 oktober har ett större antal bilar brunnit på tre platser i Märsta. Ungefär samtidigt har någon form av detonation ägt rum i Märsta. Poliser finns ute i området för att öka tryggheten och samla information.

– I nuläget utreder vi grov skadegörelse gällande bilbränderna och allmänfarlig ödeläggelse för den detonation som varit vid en frisersalong. Vi ser ännu inga tydliga samband men utesluter inte att händelserna hänger ihop. Det har inte varit oroligt i området på andra sätt än just bilbränderna, vilket vi ibland annars kan se i samband med bilbränder, säger Jonas Junered, operativ koordinator hos lokalpolisområde Sollentuna.

Polisen i lokalpolisområdet har en trygghetsinsats i Märsta för att både öka tryggheten och finnas på plats om någon har frågor eller information om händelserna.

– Kom gärna fram och prata om det som har hänt eller berätta om du reagerat på något avvikande under kvällen eller natten i området. Vi finns på plats både för att öka tryggheten för de som bor och arbetar i området och för att bistå i det utredningsarbete som pågår, säger Jonas Junered.

Utöver trygghetsinsatsen samverkar polisen med Sigtuna kommun för att öka tryggheten.

Ingen är ännu frihetsberövad för varken detonation eller bilbränder. Polisen knackar dörr i området för att samla information.

Den som vet något om nattens händelser uppmanas ringa 11414 alternativt lämna information via polisens kontaktformulär.