Polisregion Syd söker volontärer

Är du intresserad av att vara med i polisens trygghetsskapande och brottsförebyggande arbete? Polisen i Skåne, Blekinge, Kalmar och Kronbergs län söker nu fler volontärer. Välkommen på informationsträff!


Under 2019 har volontärer i polisregion Syd bland annat deltagit i uppdrag på Karlskrona Skärgårdsfest, Nybro party Cruising, Valborg i Lund, 1:a maj-demonstrationer, Sweden Rock Festival, fotbollsmatcher, Östersjöfestivalen, Landskronakarnevalen, Big Slap och Malmöfestivalen. Samt verkat som figuranter vid övning med bland annat livvaktsgruppen, polisen ingripande verksamhet, ambulans och räddningstjänst.

Uppdragen handlar oftast om att volontärerna ska vara synliga och skapa trygghet i olika sammanhang. Målet med volontärverksamheten är att polisens och frivilligas gemensamma engagemang ska mötas. Närmare kontakt mellan polis och medborgare i närområdet kan bidra till ett tryggare samhälle med minskad brottslighet.

Fler volontärer till region Syd

Nu pågår rekrytering av fler volontärer till polisregion Syd. Nytt för i år är att volontärverksamheten även startar upp i Karlskrona.

- Vi vill att fler ska få möjligheten att vara ute i samhället tillsammans med oss för att öka tryggheten och arbeta brottsförebyggande, säger Richard Hultemark, volontärsamordnare i polisregion Syd.

Som volontär ska du ha fyllt 18 år och ställa dig bakom en demokratisk värdegrund. Alla som söker som volontär blir först kontrollerade i brottsregister och sedan kallad till ett samtal med erfarna poliser. Därefter väljs ett antal personer ut som får gå en volontärutbildning. Utbildningen är under tre kvällar med tre timmars föreläsning vid varje tillfälle. För att kunna bli uttagen till utbildningen våren 2020 ska anmälan komma in senaste den 31 december 2019.

I utbildningen ingår: lag och rätt, sekretess, arbetsmiljö, polisens organisation samt hjärt- och lungräddning. Slutligen får den som ska bli volontär skriva under ett sekretessavtal.

Informationsträffar i november

Volontärverksamheten i polisregion Syd bjuder nu in till informationsträffar på följande orter och datum. Ingen föranmälan krävs.

  • Malmö 21 november klockan 18:00, Stadshuset, August Palms plats 1
  • Kalmar 21 november klockan 18:00, Polishuset, Galggatan 4
  • Karlskrona 25 november klockan 18:00, Polishuset, Järnvägstorget 5
  • Växjö 26 november klockan 18:00, Polishuset, Sandgärdsgatan 31
  • Lund 27 november klockan 18.00, Polishuset, Byggmästaregatan 1
  • Helsingborg 28 november klockan 18:00, Polishuset, Berga Allé 25

 Välkommen!

Läs mer om:

Vid frågor kontakta:
Volontärsamordnare i polisregion Syd: Richard Hultemark 0733-75 12 51