PRESSMEDDELANDE

Polismyndigheten i Värmland vill informera om att det skett flera stölder av s.k premiumbilar i vårt område under de senaste dygnen. F.n är västra Karlstad hårt drabbat.

Natten mellan den 29-30 september 2019, stals en gråmetallic Porsche 991/ 911 Turbo S efter ett villainbrott på Romstad, beläget i västra Karlstad.

Natten mellan den 2-3 oktober 2019 stals en vit Volvo XC70 på Hults-berg. Troligt är att denna bil skyltats om då det i närliggande bostads-område stulits registreringsskyltar från liknande fordon.

Natten mellan den 3-4 oktober 2019 stals en silverfärgad Mercedes-Benz, även denna från bostadsområdet Hultsberg i västra Karlstad.

Polisen önskar ökad vaksamhet och uppmärksamhet mot personer och fordon som rör sig i våra bostadsområden. Polisen önskar också få kontakt med personer som kan ha gjort iakttagelser i de olika områ-dena.

Var noggranna med var fordonens nycklar förvaras. Genom avancerad teknik kan man manipulera elektroniken och förlänga signalen i nyckel till bilen och därmed låsa upp eftersom systemet uppfattar det som att nyckeln är i närheten. Ofta förvarar bilägaren sin bilnyckel innanför entrédörren. På natten kommer gärningsmännen som smyger sig upp till entrédörren med sin utrustning, fångar upp och förlänger signalen i nyckeln och kan på så vis låsa upp bilen.


Tips på hur du kan skydda dig
• Hantera din bilnyckel som en värdesak och förvara den inte pre-cis innanför entrédörren.
• Förvara din bilnyckel i en metallburk så inte signalen går däri-från. Kontrollera genom att ta med burken ut till bilen och försök öppna bilen.
• Ha belysning på garageuppfarten som tänds om någon är där.


Har du uppgifter att lämna/gjort iakttagelser vänligen kontakta oss/lämna tips på 114 14 alt mail till mikael.ryden@polisen.se. Vid brådskande, pågående stölder/inbrott ring alltid 112.