Tillslag mot illegalt boende i Tyresö

Den 8 oktober gjorde polisen ett tillslag mot illegala boenden i Tyresö. Tillslaget ledde bland annat till att ett flertal personer som inte har rätt att vistas i Sverige avvisades samma dag.

– Vi kan konstatera att det i boendet fanns flera personer som med stor sannolikhet används som svart arbetskraft. Vi kommer fortsätta att ha en god dialog med de myndigheter och kommuner vi kan för att störa ut de som tjänar pengar på att erbjuda sängplatser till personer som antingen är här för att begå brott eller arbeta illegalt, säger Monica Krüger på Gränspolisen i region Stockholms grupp mot internationella brottsnätverk.

Målet med tillslaget var bland annat att hitta en efterlyst person samt att undersöka personers rätt att vistas i landet. Tillslaget genomfördes även i samverkan med Tyresö kommun.

Resultatet blev att 16 personer kontrollerades, varav sju omhändertogs enligt PL11. Fem personer avvisades ur landet samma dag via Arlanda. Två personer sattes också i förvar.

En anmälan om olaga hotellverksamhet upprättades och kommunen fick möjlighet att under säkra förhållanden genomföra tillsyn.

Det illegala boendet låg i ett villaområde i Tyresö och flera enheter inom polisen i region Stockholm deltog i arbetet. Grunden är samarbetet med lokalpolisområdet som har god lokalkännedom samt Gränspolisen i region Stockholms grupp mot internationella brottsnätverk.