Sök på polisen.se

Beslag av narkotika och vapen på Värmdö

Två personer greps fredagen den 31 augusti efter att polisen i Nacka gjort en husrannsakan. En förundersökning om grovt narkotikabrott och grovt vapenbrott är inledd och de två personerna är häktade av Södertörns tingsrätt.

Polisen i Nacka kunde efter en kortare tids spaningsarbete gripa två personer vid ett tillslag som innebar beslag av flertalet narkotiska preparat – större mängder amfetamin, cannabis, marijuana, LSD och kokain. Dessutom tog man ett vapen inklusive ammunition i beslag. De två personerna häktades därefter av tingsrätten och en förundersökning om grovt narkotikabrott och vapenbrott är inledd.

– Narkotikabrott är ett upptäckarbrott vilket innebär att polisen arbetar uppsökande i arbetet mot narkotika. Att vi nu fått bort inte bara en stor mängd narkotika utan även ett vapen från gatorna är väldigt glädjande, säger Lars-Erik Hedberg, gruppchef grova brott polisområde Stockholm syd.

Arbetet mot narkotika är en del av polisen i region Stockholms arbete mot den grova brottsligheten och för att minska skjutvapenvåldet.