En stor mängd förhör efter mord i Råcksta

Utredningen med anledning av mordet i Råcksta pågår med full kraft. En stor mängd förhör har hållits och värdefulla tips har inkommit till polisen.

Det var den 28 augusti som en 18-åring kvinna avled efter att ha blivit skottskadad i Råcksta i västra Stockholm. Ingen är ännu frihetsberövad för mordet, men flertalet utredningsåtgärder har gjorts och fler är att vänta.

Den senaste veckan har en stor mängd förhör hållits och omfattande teknisk bevisning har samlats in. Tips har även inkommit från allmänheten.

Polisen arbetar vidare med utredningen på flera fronter. Förutom att gå igenom all den information som inhämtats pågår bland annat arbetet med att söka motivbilder. Polisen arbetar alltid underrättelsebaserat och tittar på pågående konflikter för att se om de kan ha bäring på mordet. Den yttre polispersonalen kommer även ha fortsatt ökad synlighet i området i trygghetsskapande- och informationsinhämtande syfte.

Polisen har en nära samverkan med bland annat stadsdel, kommun och skolor gällande arbetet att på längre sikt förebygga att unga hamnar i kriminella miljöer.

Tipsa polisen

Den som har information att lämna kan ringa polisen på 114 14 alternativt lämna information via kontaktformuläret.