Två personer gripna för narkotikabrott i Kungsängen

Polisen i Upplands-Bro och Järfälla har den senaste tiden arbetat uppsökande mot ungdomar och narkotika. Torsdag den 29 augusti ledde arbetet till att två personer greps efter att man funnit 3 700 narkotikaklassade tabletter på dem.

– Vi jobbar framförallt vid pendeltågsstationerna och i de lokala centrumen. I arbetet deltar lokala poliser men också de nya aspiranter vi fått till polisområdet, säger Magnus Nilsson, kommunpolis i lokalpolisområde Järfälla.

Den senaste tiden har det varit ett antal skjutningar i Upplands-Bro. Polisen har med anledning av det ökat sin närvaro om jobbar riktat mot främst ungdomar och narkotika för att komma tillrätta med problemen och skapa ökad trygghet i området.

Torsdagen den 29 augusti, i samband med ett antal ungdomar kontrollerades vid Kungsängens station hittades ett stort antal tabletter av ett narkotikaklassat preparat på två av dem som kontrollerades och de greps på platsen.

– En ung kille och tjej hade en större mängd kontanter och 3 700 tabletter på sig och är nu misstänkta för narkotikabrott. Tabletterna var tramadol och det är ett preparat som vuxit snabbt bland unga som missbrukar och vi ser tyvärr allt mer av det, säger Magnus Nilsson.

Arbetet mot narkotika är en del av polisen i region Stockholms arbete mot den grova brottsligheten och för att minska skjutvapenvåldet.

Arbetet för ökad trygghet och mot narkotika i Järfälla och Upplands-Bro kommer att fortsätta under hösten.