Anställd i hemtjänsten misstänks för grova stölder

Två äldre vårdtagare på Hisingen blev av med smycken som senare hittades på en pantbank. Nu har en anställd i hemtjänsten anhållits misstänkt för de grova stölderna.

Det var i mars och april som två vårdtagare födda på 1930-talet blev av med smycken från sina bostäder i Torslanda. Anhöriga anmälde brotten till Hisingspolisen som började utreda de grova stölderna. Polisens särskilda godsspanare kunde spåra några av de stulna smyckena till en pantbank. Därmed kunde också en misstänkt identifieras.

Under onsdagen hämtade polisen in en man i 20-årsåldern. Mannen är anställd i hemtjänsten och har i sitt arbete besökt de bestulna vårdtagarna. Efter förhör och husrannsakan anhölls mannen på sannolika skäl misstänkt för grova stölder.

– Det här är riktigt fula brott som drabbar samhällets allra svagaste. I dagsläget har vi två målsägare men vi kommer att titta på liknande ärenden för att se om det finns fler. Tyvärr kan vara svårt för äldre och sjuka att upptäcka att de blivit bestulna. Ofta är det anhöriga som anmäler, säger Håkan Jarnevall, förundersökningsledare vid Hisingspolisen.