Chatt om polisyrket och polisutbildningen

Polisaspiranter.

Bild: Lars Hedelin

Inga fysiska informationsmöten i polisområde Södermanland i vår – då chattar polisen istället. Få svar på dina frågor om den nya antagningsprocessen, polisyrket och polisutbildningen.

För att bli polis behöver du inte vara särskilt stor och stark – däremot måste du ha bra hand med människor och en grundläggande vilja att göra samhället tryggare för alla. Men vilka krav ställs? Och hur fungerar egentligen distansutbildningen? Hur blir du kriminaltekniker?

Inga fysiska träffar

Måndagen den 27 april mellan klockan 17 och 19 svarar vi på dina frågor i en chatt om polisyrket och polisutbildningen på Facebook och Instagram.

De senaste åren har polisen haft informationsmöten i alla våra lokalpolisområden där vi har berättat om polisutbildningen och svarat på frågor om yrket. Med anledning av coronaviruset är samtliga dessa möten inställda och därför vill vi möta alla som har frågor via en chatt istället.

Ny ansökningsprocess

Nytt för i år är att du kan ansöka till polisutbildningen när som helst under året – inte bara mellan två givna datum. Tester och antagning sker löpande vilket gör att hela processen, som tidigare tagit 30 veckor i bästa fall, kommer att ta 30 dagar.

Det går självklart också bra att komma fram till oss på stan och ställa dina frågor.

Chatta med polisen här:

Facebook:

Polisen Nyköping - Facebook,

Polisen Eskilstuna - Facebook

Polisen Katrineholm - Facebook 

Instagram:

Polisen Nyköping - Instagram

Polisen Eskilstuna - Instagram

Polisen Katrineholm - Instagram

Till toppen