Flera års fängelse för försäljning av kokain på internet

Kuvert med narkotika

Narkotika säljs via nätet och skickas per post. Bild: från förundersökning

Efter bra samverkan mellan lokalpolisområde Rinkeby i polisregion Stockholm, nationella operativa avdelningen och nationellt forensiskt centrum har två personer dömts till flera års fängelse för försäljning av narkotika via darknet.

I höstas identifierade lokalpolisområde Rinkeby en person som skickade försändelser med kokain via post, och ett omfattande arbete med att kartlägga och identifiera köparna inleddes. Tillsammans med Underrättelsesektionen, Noa, identifierades köpare som beställt narkotika på darknet. Utredare från ”Grova brott” på Noa biträdde region Stockholm i det fortsatta arbetet för att kunna lagföra både säljare och köpare.

Efter en tids inre spaning upptäcks ytterligare en misstänkt, och i samband med att denne person grips anträffas även ett automatvapen, flera startpistoler och narkotika.

Det påbörjas ett omfattande utredningsarbete, där varje mottagare av mer än 5 gram kokain förhörs. Narkotikan analyseras också av nationellt forensiskt centrum och visar sig innehålla mycket hög koncentration av kokain.

Tingsrätten dömer slutligen, den 13 mars, den ene personen till 5 år och 6 månaders fängelse, och den andre döms den 9 mars till 4 år och sex månaders fängelse.

Narkotikabrott - så säger lagen