Insats mot narkotika i Valsta och Märsta gav resultat

Under onsdagskvällen den 1 april genomförde polisen i Märsta och Valsta en insats och hittade bland annat tramadol och cannabis.

Polisen sökte med narkotikahund i flera källare, garage och skogsområden efter narkotika. Framför allt påträffades cannabis och tramadol. En person kontrollerades och greps misstänkt för narkotikabrott.

- Polisen jobbar vidare med de här beslagen för att knyta narkotikan till personer samtidigt som vi kartlägger kriminaliteten, säger polisinsatschef Martin Wallin i lokalpolisområde Sollentuna.

Det senaste halvåret har polisen i lokalpolisområde Sollentuna och region Stockholm förstärkt arbetet mot kriminella nätverk i Märsta och Valsta, genom bland annat ökad synlig polisiär resurs, spaning, förhör och underrättelsearbete. Gårdagens beslag är ett resultat av det.

- Vi har sett en minskad narkotikaförsäljning. Nu fortsätter polisens arbete med ökad närvaro i området och låg toleransnivå vad gäller brott, säger polisinsatschef Martin Wallin.  

FAKTA

Insatsen är en del i regionens arbete mot det grova våldet. Polisen i region Stockholm arbetar offensivt och med samlad kraft för att bryta våldskurvan när det gäller skjutvapenvåld och sprängningar, bland annat genom att beslagta vapen och narkotika.
Läs mer: Satsning mot grov brottslighet i region Stockholm