Ökad närvaro under valborg

Under valborgsmässohelgen kommer polisen i region Syd att ha ökad närvaro på vissa platser i syfte att skapa trygghet.

Polisen har i uppdrag att upprätthålla allmän ordning och säkerhet. Trots att många evenemang är inställda kommer polisen som vanligt att vara extra synliga på platser där det av tradition samlas människor under valborgsmässohelgen. Syftet är att skapa trygghet och arbeta förebyggande.

- Vi kommer att finnas på plats i det trygghetsskapande och förebyggande perspektivet. Uppstår det störningar kommer vi i första hand att lösa det genom dialog, men jag vill be alla att medverka till att avstå från årets valborgsfirande och hitta andra sätt att fira med sina nära och kära, säger regionpolischef Carina Persson.

Även i år kommer fokus för polisens arbete att vara ungdomar och alkoholrelaterade frågor. Som förälder kan du ta ansvar genom att ha en dialog med dina barn och ungdomar både kring alkohol, men också kring vad man kan göra istället för ett traditionellt valborgsfirande med anledning av smittspridningen av coronaviruset.

Polisen har möjlighet att ställa in eller upplösa en allmän sammankomst eller offentlig tillställning som bryter mot de tillfälliga ordningsreglerna för att förhindra smittspridningen av corona.