Polisens insats i Märsta i norra Stockholms län fortsätter

Polisen fortsätter arbetet mot kriminella i Märsta. Redan nu ses effekterna av insatserna genom minskad narkotikaförsäljning och färre ordningsstörningar.

Det senaste halvåret har polisen i lokalpolisområde Sollentuna och region Stockholm förstärkt arbetet mot kriminella nätverk i Märsta och Valsta, genom bland annat ökad synlig polisiär resurs, spaning, förhör och underrättelsearbete.

Inom ramen för insatsen har polisen genomfört ett stort antal husrannsakningar, beslagtagit narkotika, vapen och gripit ett stort antal personer varav ett tiotal har häktats.

Polisens arbete med ökad närvaro i området och låg toleransnivå vad gäller brott fortsätter.

– Jag har sagt det tidigare och säger det igen. Vi är här för att stanna och samarbetet vi har etablerat med andra samhällsaktörer kommer fortsätta att ge resultat, säger lokalpolisområdeschef Christoffer Bohman.

Flera insatser har genomförts i slutet av mars och början av april. Det handlar bland annat om sök efter narkotika med hjälp av narkotikahund i flera källare, garage och skogsområden. En person greps misstänkt för grov ekonomisk brottlighet under en lång tid. I det senare fallet häktades inte mannen men är fortsatt misstänkt.

– Polisens utredningar mot kriminella nätverk fortsätter oavsett om misstänkta personer sitter häktade eller inte, säger Towe Skjöld, chef för spaningssektionen på regionala utredningsenheten i Stockholm.

– Motgångar i arbetet gör inte att vi slår av på takten. Vi kommer att fortsätta våra insatser med oförminskad styrka. Till exempel ser vi redan nu en minskad narkotikaförsäljning. Vårt arbete med ökad närvaro i området och låg toleransnivå vad gäller brott fortsätter, säger Christoffer Bohman.  

Samarbete mellan myndigheter

Kriminaliteten i Märsta och Valsta har de senaste åren ökat inom brottskategorier som grova våldsbrott, narkotikabrott och ekonomisk brottslighet. Polisens insats har skett i samarbete med bland annat Skatteverket, Ekobrottsmyndigheten, Åklagarmyndigheten och Sigtuna kommun.

Region Stockholms arbete mot grov brottslighet
Insatsen är en del i regionens arbete mot det grova våldet. Polisen i region Stockholm arbetar offensivt och med samlad kraft för att bryta våldskurvan när det gäller skjutvapenvåld och sprängningar, bland annat genom att beslagta vapen och narkotika.
Om polisens arbete mot grov brottslighet i region Stockholm