Polisinsats i Uppsala inom ramen för operation Rimfrost

Polisen har genomfört ett flertal person- och fordonskontroller i stadsdelen Sävja i Uppsala med syfte att höja tryggheten för de boende i området.

Under insatsperioden 30 mars till 1 april biträdde Polismyndigheten också Kronofogdemyndigheten med att driva in skulder hos personer boende i området och kontroller gjordes av näringsverksamhet i området. Samverkan har också skett med fastighetsbolag och Uppsala kommun.

– Den senaste insatsen är en del av vårt trygghetsskapande och brottsbekämpande arbete. Boende i området har uppskattat vår närvaro. Vi har informerat via flyers på olika språk om arbetet med operation Rimfrost för att öka kunskapen och förutsättningarna för fler att hjälpa till med brottsbekämpningen, säger Jale Poljarevius, kommenderingschef Rimfrost, polisregion Mitt.

Polisen arbetar varje dag för att bekämpa brottsligheten i samhället och för att bryta utvecklingen med skjutvapen och våld i kriminella konflikter. I höstas beslutade myndigheten om en nationell särskild händelse – operation Rimfrost – för att stärka arbetet ytterligare.

Målet för den särskilda händelsen
Minska skjutningar och sprängningar i kriminella miljöer.
Reducera antalet personer i kriminella nätverk genom lagföring och avhopparverksamhet.
Öka beslagen av vapen och sprängämnen.
Öka tryggheten hos allmänheten.

Resultat

Frihetsberövade
Gripna 2 (varav 1 häktad)
Efterlysta 2

Brott
Narkotikabrott 8
Brott mot tobakslagen 1
Drograttfylleri 4

Beslag
Heroin 2 gram
Cannabis 10 gram
Tobak 500 gram
Klocka 1
Kontanter ca 50 000 kronor

Flyer på svenska och arabiska om operation Rimfrost