Insats mot narkotikahandel vid Råsunda IP

Polisen i Solna genomförde onsdag 5 augusti en större insats mot narkotikahandeln som etablerat sig vid Råsunda IP. Flera ungdomar och unga vuxna är nu misstänkta för narkotikabrott.

– Vi ser hur unga vuxna utnyttjar ungdomar att både sälja och köpa narkotika. Det är en väldigt allvarlig utveckling. Vi på polisen arbetar hårt mot brottslighet där barn och ungdomar riskerar att hamna i kriminalitet, säger Niclas Lundström, gruppchef för områdespolisen i lokalpolisområde Solna.

I området vid Råsunda IP har öppen narkotikahandel pågått. Efter en tids spaning, och i samarbete med andra myndigheter genomförde lokalpolisområde Solna en insats mot narkotikahandeln vid Råsunda IP. En större mängd portionsförpackad narkotika och en större summa kontanter togs i beslag. Dessutom är fyra personer misstänkta för narkotikabrott:

En 17-årig köpare misstänkt för narkotikabrott innehav och bruk.
En 17-åring misstänkt för narkotikabrott överlåtelse.
En 20-åring misstänkt för narkotikabrott innehav och bruk.
En 22-åring misstänkt för narkotikabrott innehav och bruk. 

De minderåriga personerna överlämnades till sina föräldrar och socialtjänsten är inkopplad. Lokalpolisområde Solna kommer att fortsätta arbetet mot brottslighet och för att öka tryggheten i området.

Den som har tips kan ringa 114 14 eller lämna information via polisens kontakformulär Tipsa polisen