Polisen hittade vapen och narkotika bakom lönnvägg

Männen hyrde två hus för att hantera stora mängder narkotika. I ett av husen gjorde polisen ett oväntat fynd bakom en lönnvägg: flera tunga vapen och narkotika. Nu döms tre män i 35-årsåldern till fängelse.

Poliserna bakom den omfattande utredningen arbetar i region Väst mot internationell och organiserad brottslighet. Med hjälp av spaning och utredning gjordes ett tillslag i februari.

Det visade sig att de nu dömda männen, som är skrivna i Göteborgsområdet, hyrt två hus på en mindre ort norr om Göteborg för att hantera narkotika. Där fanns plastburkar, elvispar, matberedare och ugnar. På flera köksföremål hittade polisen rester av narkotika.

Sammanlagt hittade polisen 13,7 kilo amfetamin 216 gram kokain samt mindre mängder heroin och cannabis. Även en stor mängd tompåsar anträffades.

Bakom en lönnvägg i ett av husen fanns flera vapen. Två av männen, som sedan tidigare inte är dömda för allvarlig brottslighet, döms till sju års fängelse vardera för bland annat grovt narkotikabrott samt även för grovt vapenbrott. De har haft en halv- och helautomatisk automatkarbin, en k-pist, en elpistol, en tårgaspistol, en ljuddämpare och flera magasin med ammunition. Den tredje mannen döms för grovt narkotikabrott till tre års fängelse. Endast en av de tre männen har erkänt brott.

I domen från Göteborgs tingsrätt konstateras att samtliga tilltalade gjort sig skyldiga till ”allvarlig, för att inte säga ytterst allvarlig brottslighet.”