Polisen söker uppgifter om bilar efter mordförsök

  • panorama brottsplats
    Här vid Hästhagsudden i Falkenberg blev den 80-åriga kvinnan utsatt för mordförsöket. Polisen söker nu kontakt med alla personer som befann sig inom området på bilden under lördagen den 18 juli mellan klockan 12 och 15. Tips lämnas till polisen på telefon 114 14. Foto: Polisen (Bilden publiceras med spridningstillstånd av Lantmäteriet.)
  • Karta Falkenberg
1/2

Flera bilar och personer fanns i området när en 80-årig kvinna utsattes för ett mordförsök i Falkenberg lördagen den 18 juli. Polisen söker nu fler uppgifter om både personer och fordon.

Strax före klockan 14 den 18 juli larmades polis om att en 80-årig kvinna anträffats blodig vid Hästhagsudden nära Stafsinge strand, nordväst om Falkenbergs centrum. Kvinnan hade kört bil till platsen och skulle återvända hem efter en promenad då hon attackerades av en okänd person. Hon hade allvarliga skador efter ett stickvapen. Händelsen utreds som mordförsök.

– Kvinnan har återhämtat sig fysiskt men skadorna var livshotande och det var bara tillfälligheter som gjorde att det inte slutade ännu värre. Hon har utsatts för ett mycket allvarligt brott och polisens utredning fortsätter med full styrka, säger Christer Bartholdsson, chef för lokalpolisområde Falkenberg.

Efteråt har kvinnan kunnat berätta för polisen om överfallet, som kom helt oprovocerat och utan någon ordväxling. Hon har lämnat vissa uppgifter om gärningsmannen, men fortfarande saknas viktiga detaljer om händelseförloppet.

Den man som greps och anhölls dagen efter dådet försattes enligt åklagarbeslut på fri fot dagen därpå och är avförd från utredningen. Ingen annan person är skäligen misstänkt för mordförsöket.

Enligt uppgifter till polisen befann sig flera personer i området. Även flera personbilar som fanns i området är intressanta i polisutredningen. Flera personer och fordon har ännu inte kunnat identifieras.

– Vi är mycket angelägna om att komma i kontakt med alla som befann sig i området lördagen den 18 juli mellan kl. 12 och kl. 15. Vi söker också uppgifter om fordon. Vi vet att där fanns flera personbilar. Vi tror att det finns personer som kan ge oss värdefulla upplysningar. Även till synes obetydliga detaljer kan vara viktiga, säger Christer Bartholdsson.

Upplysningar till polisen lämnas på telefon 114 14.