Trygghetsinsats i city och på Lidingö efter flera personrån

Måndag den 17 augusti greps fyra personer på Lidingö misstänkta för personrån. Polisområde Stockholm city arbetar nu med en insats för fler gripanden och för att få stopp på personrånen i centrala Stockholm och på Lidingö.

- Vi kommer att arbeta offensivt och målinriktat mot dem som håller på med den här typen av brott. Då det i många fall rör sig om unga brottsoffer har vi lagt extra fokus på detta nu, därav insatsen, säger Kristoffer Samsing, polisinsatschef i polisområde Stockholm city.

Ett ökat antal personrån har varit ett problem en längre tid i hela Stockholms län. På senaste tiden har flera personrån inträffat under kort tid i centrala Stockholm och på Lidingö. Gripanden har gjorts och bland annat greps fyra misstänkta personrånare på Lidingö måndagen den 17 augusti. Arbetet för att förhindra fler rån och gripa fler fortsätter och polisområde city arbetar nu med en riktad insats i området.

Insatsen innebär att polisen förstärker sin närvaro i city och på Lidingö. Särskilt drabbade områden den senaste tiden har varit Odenplan med omnejd, Lidingö och södra delen av Södermalm.

- Omkring Stureplan har vi sett en annan typ av rån, där fokus varit på väldigt dyra klockor och det arbetar vi också med för att komma åt, säger Kristoffer Samsing.

Det är viktigt att den som blir utsatt för ett brott anmäler detta till polisen. Vid ett rån är det viktigt att larma direkt för att öka möjligheten att gripa gärningspersonen. Ring Polisen 112 om du blir utsatt för ett brott.

Den som bor och vistas i city kan också bidra i det trygghetsskapande arbetet. Vuxennärvaro på gator och torg är en effektiv åtgärd för att förebygga brott och ordningsstörningar.