Bostadsinbrott i Fyrbodal

Under den senaste tiden har det skett en rad bostadsinbrott på olika platser i lokalpolisområde Östra Fyrbodal. Extra uppmärksamhet och samverkan minskar risken att bli drabbad.

Polisen i lokalpolisområde Östra Fyrbodal har uppmärksammat en serie bostadsinbrott som skett i området under de senaste två veckorna. Inbrotten har huvudsakligen skett i villor och radhus i Trollhättan, Vänersborg, Mellerud och Brålanda.

– Gärningspersonerna har slagit till på eftermiddagar och kvällar efter att mörkret lagt sig.  Håll uppsikt på ditt och grannens hus och tipsa polisen om du uppmärksammar något i ditt bostadsområde som avviker från det normala. Din information är viktig och kan leda till att förhindra fortsatt brottslighet, säger lokalpolisområdeschef Jenny Wester.

Ett vanligt tillvägagångsätt är att gärningspersonerna tar sig in via altandörrar eller fönster. Det är därför också viktigt att vara noga med att låsa dörrar och stänga fönster. Det förekommer även att inbrottstjuvar rekognoserar i ett område och lägger ut föremål på exempelvis en uppfart, för att se om de ligger kvar en dag senare. Detta för att kunna avgöra om någon är hemma.

Grannsamverkan är en metod som förebygger bostadsinbrott. På polisens hemsida finns ytterligare tips och råd för hur du kan skydda dig mot bostadsinbrott.

Tjuvarna går inte i karantän – så skyddar du dig mot inbrott

Bostadsinbrott – skydda dig