Iakttagelser i Kronogården av intresse efter ordningsstörningar

Under helgen har det skett några mindre fall av skadegörelser och bilbränder i stadsdelen Kronogården. Polisen ökar närvaron och genomför i dag dörrknackningar i området.

– Vi ser allvarligt på de här händelserna och kommer aldrig acceptera denna typ av kriminalitet som förstör för så många människor. Vi genomför nu olika utredningsåtgärder på plats, säger Miran Shwan, biträdande lokalpolisområdeschef i Östra Fyrbodal.

Helgens händelser utreds som misstänkt skadegörelse genom brand. I dagsläget finns inga misstänkta. Polisen har dock fått in och bearbetar tips som kommit in, men är fortsatt intresserad av iakttagelser som kan föra utredningarna framåt.

– Har du sett eller hört någonting kring helgens händelser så tveka inte att höra av dig till oss, prata gärna med våra poliser som kommer att befinna sig i området under dagen och kvällen, säger Miran Shwan.  

Polisen kommer också att jobba trygghetsskapande och brottsförebyggande i Kronogården, bland annat genom ökad närvaro och kontakt med samverkansparter i det brottsförebyggande och trygghetsskapande arbetet.

Den som har uppgifter som kan vara relevanta för utredningsarbetet uppmanas att kontakta polisen på telefon 114 14 eller via webbformulär på polisen.se. Det går bra att vara anonym.