Kommunpolisförändringar i Eskilstuna kommun

Från den 11 januari kommer Peter Sigurd vara tillförordnad kommunpolis för Eskilstuna kommun. Han tar över efter Thomas Bergqvist som kommer att fortsätta arbeta med brottsförebyggande frågor på polisområdeskansliet.

Peter Sigurd har varit kommunpolis i Strängnäs i fyra år och kommer att vara kommunpolis för både Eskilstuna och Strängnäs under tiden som rekrytering av ytterligare en kommunpolis sker.

– Rollen som kommunpolis är både utvecklande och utmanande. Samverkan mellan Polismyndigheten och Eskilstuna kommun har kommit långt och det skall bli mycket intressant att fasa in i den rollen, säger Peter Sigurd.

Den avgående kommunpolisen, Thomas Bergqvist, har varit verksam sedan kommunpolisuppdraget infördes 2009. Då kallades befattningen för ”polis med särskilt kommunansvar”.  Mycket har hänt under åren av samverkan med Eskilstuna kommun.

– Polisen och kommunen talar samma språk i en mycket större utsträckning nu. Tillsammans har vi utvecklat verksamheten med varje samverkansöverenskommelse och just nu arbetar vi med det brottsförebyggande och trygghetsskapande på både kort och riktigt lång sikt, berättar Thomas Bergqvist.

Thomas kommer tillträda tjänsten som brottsförebyggande handläggare på polisområdeskansliet den 11 januari.

– Thomas kommer nu att axla ett uppdrag inom vårt brottsförebyggande arbete med ansvar för hela polisområde Södermanland, säger Christer Sjöqvist, lokalpolisområdeschef i Eskilstuna.

– Han kommer i den rollen att fortsätta stödja och driva utvecklingen av vårt brottsförebyggande arbete som sker i nära och god samverkan med våra kommuner. Vi kommer inte att tappa fart i vårt lokala arbete men jag kommer att sakna Thomas som person i min ledningsgrupp. Ni som känner Thomas vet vad jag pratar om, avslutar Christer.