Polisen i Umeå startar en podd

Ofelia Johansson och Victor Öberg, programledare för Polispodden Umeå

Ofelia Johansson och Victor Öberg, programledare för Polispodden Umeå. Bild: Polisen

I morgon onsdag den 16 december släpps det första avsnittet av Polispodden Umeå – ett nytt sätt för polisen i Umeå att berätta för medborgarna om vardagen och verksamheten.

Polispodden Umeå blir den första podden i polisregion Nord. Den sällar sig till den handfull poddar som produceras av Polismyndigheten på andra orter i landet.

– Podden blir ett spännande tillskott där vi har chansen att utveckla och fördjupa berättelsen om vårt arbete med ett lärande syfte för lyssnaren. Den är också ett digitalt steg för att komma närmare medborgarna och väcka intresse för polisen som arbetsplats, säger Michael Rystedt, lokalpolisområdeschef i Umeå och ansvarig utgivare av Polispodden Umeå.

Programledare är Victor Öberg, stationsbefäl, och Ofelia Johansson, ingripandepolis i Umeå.

Podden har fokus på arbetet i Umeå med kranskommuner. Avsnitten kommer att fyllas med programledarnas egna berättelser från händelser, men också gäster som lyfter sina personliga tankar och minnen.

– Vi vill nå personer som kanske inte annars träffar polisen. Många av dem vi träffar är antingen utsatta eller misstänkta för brott och det är självklart dem vi ska jobba primärt med. Men vi vill nå andra också, förutom de vi träffar ute på stan eller i andra sammanhang, säger Ofelia Johansson.

– I våra första avsnitt kommer vi att prata om hur det är att vara först på plats på en händelse och om onykterhet i trafiken. De första avsnitten genomsyras av känslor och berättelser. Efter vägen får vi förhoppningsvis önskemål från lyssnarna om ämnen de vill att vi ska prata om så kan vi möta deras intresse också, säger Victor Öberg.

Planen är att släppa ett nytt avsnitt varje månad och Polispodden Umeå kommer att finnas där poddar finns.

Presskontakt

Malin Axroth, kommunikatör, telefon 010-568 31 40
Förmedlar kontakt med Victor Öberg och Ofelia Johansson.