Polisen söker identitet på gärningsman efter våldtäkter i Täby och Uppsala

Polisen söker ännu efter den man som utsatte en kvinna för en grov våldtäkt vid Skavlötens friluftsområde i Täby den 28 juni 2020. Kvinnan överfölls av en man som via DNA även kopplas till ett liknande överfall av en kvinna vid sjön Ekoln i Uppsala 2018.

DNA-bild

Bilderna på mannen är inga fotografier utan fantombilder framtagna från en DNA-profil i spaningssyfte. Gärningsmannen förväntas ha ett utseende som påminner om bilderna. Bild: Parabon

DNA-bild

Bilderna på mannen är inga fotografier utan fantombilder framtagna från en DNA-profil i spaningssyfte. Gärningsmannen förväntas ha ett utseende som påminner om bilderna. Bild: Parabon

Under sommaren och hösten har polisen vidtagit ett flertal åtgärder för att hitta gärningsmannen. Bland annat tog polisen fram en fantombild. Ett 30-tal män har förhörts och topsats i ärendet men samtliga är avförda. Polisen behöver fler tips och publicerar nu två nya fantombilder som jämfört med tidigare bild nu är framtagna utifrån mannens DNA-profil.

OBS! Bilderna på mannen är inga fotografier utan fantombilder framtagna från en DNA-profil i spaningssyfte. Gärningsmannen förväntas ha ett utseende som påminner om bilderna.

Gärningsmannen beskrivs i samband med överfallen som smal och blek i hyn. Vid överfallet i Uppsala 2018 pratade han svenska med dialekt och vid överfallet i Täby 2020 pratade han engelska. I Uppsala bar han keps och svarta solglasögon och i Täby en svart mössa och svarta solglasögon. 

Faktauppgifter om brotten

Täby: Brott: Grov våldtäkt. Brottsplats: Intill Arningevägen. Brottstid: 28 juni 2020 cirka kl 18.30.
Uppsala: Brott: Våldtäkt alterarnativt sexuellt övergrepp. Brottsplats: Morga Hage vid sjön Ekoln. Brottstid: 27 juli 2018 cirka kl 19.00.

Kontakta polisen

Har du tips kring vem gärningsmannen kan vara? Kontakta polisen via mail: Sexualbrottsgruppen.sollentuna@polisen.se eller ring polisen på 114 14 eller genom att besöka en polisstation. Varje tips kan vara viktigt!