Rån på buss på väg att klaras upp

Tack vare bra vittnesuppgifter, övervakningsfilm och uppmärksamma poliser har två män anhållits. De misstänks för att ha rånat en 16-åring på en buss i västra Göteborg den femte december.

Lördagen den 5 december utsattes en 16-årig pojke för ett rån på en buss. 16-åringen var på väg hem med två kompisar och en större högtalare som han köpt. En okänd man i sätet framför visar ett pistolliknande föremål och rånar honom på högtalaren innan han går av bussen i Tynnered.

När polisen får larmet om rånet söker de efter gärningsmannen i området utan resultat. Men 16-åringen och hans kompisar har gett ett bra signalement på rånaren och övervakningsfilm kan säkras från bussen.

I lördags – en vecka efter händelsen – kunde en 28-årig man frihetsberövas misstänkt för rånet.

– Det är uppmärksamma poliser som patrullerar på Frölunda torg som ser en man som stämmer in på rånarens signalement. Han hämtas till förhör och anhålls när vi kan konstatera att han är den man som finns på övervakningsfilmen, säger Linn Thegerström, förundersökningsledare i lokalpolisområde Storgöteborg syd.

På övervakningsfilmen syns ytterligare en man i sällskap med rånaren. Polisen lokaliserar mannen som är 34 år och vid husrannsakan i hans bostad hittas högtalaren.

Båda männen är nu anhållna misstänkta för rånet mot 16-åringen. De är även misstänkta för narkotikabrott.