Tillförordnad polisområdeschef i Gävleborg

I januari slutar Per Ågren som polisområdeschef och Catarina Bowall har tillförordnats.

Polisområdeschefen i Gävleborg lämnar sitt uppdrag i januari och ersätts under rekryteringsprocessen av Catarina Bowall, idag chef inom utredningssektionen vid polisområde Uppsala och tidigare regional kommenderingschef för operation Rimfrost i region Mitt. 

– Per Ågren har valt att lämna sitt chefsuppdrag av personliga skäl. Rekrytering av efterträdare som polisområdeschef Gävleborg har startat och under rekryteringen har jag tillförordnat Catarina Bowall, idag chef inom utredningssektionen vid polisområde Uppsala på den tjänsten, säger Ulf Johansson, regionpolischef. 

– Mitt fyraåriga chefsförordnande går ut under nästa år och jag närmar mig pension. Det känns som ett naturligt steg att lämna nu. Jag kommer att fortsätta arbeta i polisen och utgå från Västmanland, där jag också sedan tidigare bor. Avgörande för mitt beslut är att en familjemedlem har blivit allvarligt sjuk och jag vill finnas där för familjen, säger Per Ågren, polisområdeschef Gävleborg. 

– Jag tackar för förtroendet och känner mig ödmjuk inför uppgiften. Det ska bli intressant att få lära känna en annan del av regionens verksamhet. Grunden i polisområde Gävleborg är medarbetarnas gedigna kunskaper och intresse för verksamheten, nu ska vi tillsammans gå in i 2021 vilket känns spännande och jag hoppas kunna bidra med mina kunskaper och erfarenheter, säger Catarina Bowall.

Om Catarina Bowall
Catarina Bowall har arbetat som polis sedan 1994 och har en gedigen erfarenhet från polisens verksamhet samt från Säpo. Hon har bland annat arbetat med gatulangning (narkotika), som spanare och som utredare av grova narkotikabrott. De senaste tio åren har Catarina haft olika chefsbefattningar i Uppsala inom grova brott och utredningsverksamheten. Våren 2020 var hon regional kommenderingschef för operation Rimfrost.

Catarina Bowall är 54 år och kommer från Dalarna. Stora delar av uppväxten tillbringades i Jämtland och hennes far var bosatt i Gävle. Idag bor hon i Uppsala där hon har varit verksam inom polisen sedan 1994.
 

Intervjuförfrågningar
Förfrågningar till Per Ågren: kontakta Jonas Eronen, tel. 010-56 768 47 

Catarina Bowall tillträder som tillförordnad polisområdeschef i Gävleborg den 11 januari och media kommer därefter att erbjudas intervjuer.