Tingsrätten dömer gärningsman till två år fängelse för mordbrand i Vallentuna

En man har dömts till fängelse för mordbrand efter ett gediget utredningsarbete på lokalpolisområde södra Roslagen.

Gärningsmannen har med hjälp av bensin anlagt bränder i minst fem olika containrar på Lindövägen i Vallentuna. Totalt har tolv containrar skadats, varav fem blivit helt utbrända. Lyckligtvis uppstod inga personskador men bränderna innebar fara för omfattande förstörelse av annans egendom. Skadorna uppgår till cirka 1,5 miljoner kronor.

Efter envist spaningsarbete av utredningsgrupperna på lokalpolisområde södra Roslagen kunde en gärningsman gripas. Ett gediget utredningsarbete med gott samarbete mellan polisen, tekniska roteln och Storstockholms brandförsvar ledde till att Attunda tingsrätt dömde gärningsmannen till två års fängelse och ett skadestånd på cirka 400 000 kronor att betala till fyra målsäganden.

– Mordbränder är ofta mycket svåra att nå framgång i och just i den här utredningen hade vi tillgång till bra teknisk bevisning i form av övervakningsfilm där gärningsmannen och hans fordon hade fastnat på filmen, säger Annelie Lundberg, gruppchef för mängdbrott i lokalpolisområde södra Roslagen.