Åtta gripna för personrån i södra Stockholms län

De senaste dagarna har flera personer som är misstänkta för personrån i södra Stockholms län gripits. Polisen arbetar intensivt i ärendena och för att stoppa utvecklingen med personrån.

Under tisdagen den 11 februari har polisen i Nacka genomfört husrannsakningar på ett flertal adresser i södra Stockholms län. Ärendet gäller personrån och tre gärningspersoner har frihetsberövats och är i nuläget misstänkta för inblandning i två personrån i Nacka.

Måndagen den 10 februari greps också två gärningspersoner efter att ha rånat en person i Södertälje centrum. Gärningspersonerna greps på plats och är nu anhållna som misstänka för rån.

– Det är positivt att åklagaren tar detta på allvar och att det på så sätt går fort med lagföringen, säger Axel Lerida, områdespolis, som var med vid gripandet.

För några veckor sedan greps ytterligare tre unga män i Södertälje misstänkta för personrån, där togs skjutvapen i beslag vid den efterföljande husrannsakan.

Personrån ökar i hela Stockholms län och Polisen arbetar över hela regionen för att hitta gemensamma nämnare i ärendena då det många gånger är samma individer men i olika konstellationer som begår brotten.

De arbetar med vittnesförhör, husrannsakan och säkring av bevismaterial såsom övervakningsfilmer. Vittnesuppgifter är avgörande för att nå framgång.

Mer om polisens arbete mot personrån

Polisen ser en ökning av personrån mot unga av unga i vissa områden. Det är ett integritetskränkande brott som polisen prioriterar.

Läs mer om arbetet.