En 19-årig man dömd till fängelse för sprängning i Södertälje

Natten mot 14 juni 2019 sprängdes en festlokal i närheten av en kyrka i Geneta, Södertälje. Idag måndag 24 februari dömdes en 19-årig man till ett år och åtta månaders fängelse för allmänfarlig ödeläggelse.

Rätt initiala åtgärder från första poliser på plats säkra bevisning och övervakningsfilm, vittnesförhör, och aktiv kontroll av personer och fordon teknisk brottsplatsundersökning i nära anslutning till brottet och ett gediget utredningsarbete har lett till fällande dom. Det är mycket glädjande att se att vårt arbete mot grov brottslighet ger resultat, säger Max Åkerwall, lokalpolisområdeschef i Södertälje.

Den 19-årige mannen har suttit häktad sedan 5 november 2019. Utöver fängelsedomen döms 19-åringen även att betala 228 700 kr i skadestånd till försäkringsbolaget samt 484 620 kr i skadestånd till målsägaren.

Polisen i region Stockholm arbetar brett för att få stopp på skjutningar, sprängningar och övrig grov kriminalitet som ofta hänger ihop. Polisen arbetar också med att öka tryggheten och säkerheten för boende i de utsatta områdena tillsammans med kommuner och andra aktörer.

Satsning mot grov brottslighet i region Stockholm

Polisen arbetar riktat för att beslagta narkotika och vapen i så stor utsträckning som möjligt i syfte att störa kriminellas verksamhet. Läs mer om polisens arbete: Satsning mot grov brottslighet i region Stockholm

Sprängningar och skjutningar – polisens arbete

Polisen arbetar brett inom hela myndigheten för att få stopp på skjutningar, sprängningar och övrig grov kriminalitet som ofta hänger ihop.
Läs mer om polisens arbete mot det grova våldet.