Flera gripna vid narkotikatillslag i Vårberg utanför Stockholm

Måndagen den 17 februari greps och anhölls flera personer misstänkta för grovt narkotikabrott i Vårberg samt närliggande områden. Tillslaget är resultatet av en längre tids arbete och samarbete mellan olika delar inom polisregion Stockholm.

– Tillslaget och de genomförda husrannsakningarna är ett led i polisens långsiktiga arbete mot gängmiljöer och mot den öppna narkotikahandeln i utsatta områden. Narkotikahandeln skapar både stor otrygghet i områdena och är en viktig inkomstkälla för kriminella, säger Caroline Westlund, chef för sektionen mot människohandel vid regionala utredningsenheten hos polisen i region Stockholm.

De gripna har tydlig koppling till Vårberg och tillslagen/husrannsakningarna skedde på ett flertal adresser under måndagsmorgonen.

– Vi arbetar hårt för att få bort droghandel kring Vårbergs centrum och för att boende och näringsidkare ska kunna känna sig trygga. Insatsen är en viktig del i det arbetet, säger Daniel Mattsson, tillförordnad biträdande lokalpolisområdeschef i Skärholmen.

Människohandelssektionen vid regionala utredningsenheten vid polisen i region Stockholm har tillsammans med lokalpolisområde Skärholmen samt flera enheter från polisområde Stockholm syd samarbetat i tillslaget.

Tillslaget är en del i polisens arbete mot det grova våldet. Polisen i region Stockholm arbetar offensivt och med samlad kraft för att bryta våldskurvan när det gäller skjutvapenvåld och sprängningar, bland annat genom att beslagta vapen och narkotika.

Läs mer om polisens arbete mot det grova våldet

Arbetet mot narkotika är en del av arbetet mot det grova våldet. Läs mer här: Sprängningar och skjutningar - polisens arbete