Fyra år och sex månaders fängelse för grovt narkotikabrott

Efter tips från allmänheten i Enskede i södra Stockholm grep polisen en 32-årig man misstänkt för narkotikabrott. Mannen dömdes nyligen till fyra år och sex månaders fängelse för grovt narkotikabrott och ringa narkotikabrott.

Det var tisdag 17 september 2019 som polisen fick tips om cannabisdoft kring en lägenhet i Enskede i södra Stockholm. Polisen kunde efter en kort tids spaning gripa en 32-årig man i anslutning till lägenheten.

– Narkotikamarknaden finansierar grov organiserad brottslighet och det är därför viktigt att vi bekämpar användande och försäljning av narkotika. Det är extra glädjande att vi i detta fall fick tips från allmänheten, det innebär att många vill bidra till ett bättre samhälle, säger Katrin Kjellén Ekstrand, lokalpolisområdeschef Farsta.

Rättegången hölls i Södertörns tingsrätt och i början av februari dömdes mannen till fyra år och sex månaders fängelse för grovt och ringa narkotikabrott. Mannen har erkänt ringa narkotikabrott men förnekat grovt narkotikabrott. Í domen skriver rätten att det finns motsägelser i hans berättelse och teknisk bevisning som stöder uppgifter i polisens utredning.

Satsning mot grov brottslighet i region Stockholm

Polisen arbetar riktat för att beslagta narkotika och vapen i så stor utsträckning som möjligt i syfte att störa kriminellas verksamhet. Läs mer om polisens arbete: Satsning mot grov brottslighet i region Stockholm